Tagtik

Ben Weyts vraagt zware straffen voor trouwstoet

Zaterdagavond zorgde een trouwstoet voor levensgevaarlijke situaties op de A12 ter hoogte van Meise. Op opvallende beelden is te zien hoe auto's over de pechstrook razen en doodleuk stilstaan in het midden van de snelweg, als klap op de vuurpijl stopt de trouwstoet zelfs even om de bruidegom in de lucht te gooien op de snelweg. Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) eist strenge sancties.

De bewuste beelden zijn gemaakt door de dashcam van een vrachtwagenchauffeur die achter de stoet reed. De politie opende een onderzoek naar de hallucinante feiten van zaterdagavond. "Dit zijn weerzinwekkende beelden. Levensgevaarlijk hyperegoïsme. Justitie moet op basis van getuigenissen en beeldmateriaal keihard optreden. Tijd dat voorbeelden gesteld worden. De straat is niet van hen", reageert minister Weyts, die niet veel later nog bij VRT benadrukt dat er een twintigtal inbreuken te zien zijn op de beelden. Het gerecht zal op basis van de beelden trachten de betrokkenen te identificeren.

De politie kreeg een melding van de feiten, maar kon op dat moment niet meteen een beschikbare ploeg sturen. Toen de agenten uiteindelijk ter plaatse waren, was de trouwstoet al verdwenen.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Twitter)

Ook dit kan u interesseren