Tagtik

Bende van Nijvel: "Aalst vergeet nooit"

Precies 32 jaar geleden vielen acht doden bij de brutale overval van de Bende van Nijvel op de Delhaize van Aalst. Donderdag werd een herdenking gehouden op het kerkhof van Aalst, in aanwezigheid van Christoph D'Haese, burgemeester van Aalst, ereburgemeester Anny De Maght, procureurs-generaal De La Serna en De Valckeneer en minister van Justitie Koen Geens.

Met de recente ontwikkelingen en de onthulling over de vermoedelijke identiteit van 'De Reus' hoopt burgemeester D'Haese op een doorbraak in de zaak. "Voor het eerst sinds lang is er weer hoop te koesteren. De trein mag nu geen vaart meer minderen", aldus de burgemeester. "We zijn in het ganse land de mening toegedaan dat we recht hebben op de waarheid. Er zijn vele delen van de waarheid: de juridische, de feitelijke, de menselijke. Alles samen maken zij de waarheid van de Bende."

Ook minister Geens noemde het onaanvaardbaar dat de zaak altijd onopgelost is gebleven: "Ik hoop uit de grond van mijn hart, dat als we hier volgend jaar terug staan, er licht is aan de horizon," zo staat bij De Standaard te lezen.

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren