Tagtik

Bende van Nijvel: pers krijgt mysterieuze DVD

Het dossier rond de Bende van Nijvel houdt ons land nog steeds in de ban. De leden van de bewuste overvallersbende zijn nog steeds niet ontmaskerd. Veel te veel hooggeplaatste personen lijken een doorbraak in het onderzoek nog steeds te verhinderen. De mythe rond De Bende lijkt alvast nog wat groter te worden nu de krant La Dernière Heure een bizarre DVD heeft ontvangen.

De gegevensschijf werd gemaakt in de nacht van zaterdag op zondag en werd in Gent op de post gedaan. Op de DVD staat een verslag over het onderzoek naar de Bende van Nijvel. De film duurt bijna 2 uur. De afzender is onbekend.

Diegene die de DVD op de post heeft gedaan, had een duidelijk doel voor ogen. In de film wordt immers de nadruk gelegd op het feit dat zowel de dodelijke overval op de Delhaize in Aalst, als Kristallnacht (een door de nazi's georganiseerde actie tegen de Joden waarbij duizenden Joden vermoord werden) beide op 9 november plaatsvonden.

Hiermee wil de afzender de pers en onderzoekers opnieuw op het spoor van extreemrechts en ex-leden van de politie en de Staatsveiligheid brengen.

Ook worden de namen van drie leden van de Bende genoemd: Michel Libert zou de reus zijn, ene Jean-Pol Dauphin de chauffeur en Christian Elnikoff de moordenaar. La Dernière Heure onderzoekt de DVD nauwkeurig en merkt alvast op dat zowel Christian Elnikoff als Jean-Pol Dauphin, die al sinds 1985 in het dossier voorkomen én tevens gelinkt zijn aan extreemrechts, niet over het gezochte profiel beschikken. Dauphin had immers hartklachten en Elnikoff had epilepsie.

(FvE and Skwadra by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren