Tagtik

Bende van Nijvel: 'Rijkswacht achter raid op Delhaize Aalst'

De overval op de Delhaize van Aalst op 9 november 1985 was een van de bloedigste overvallen van de Bende van Nijvel. Een verklaring van een oud-rijkswachter kan erop wijzen dat de rijkswacht achter deze aanslag zat. Volgens Het Laatste Nieuws doelde advocaat Jef Vermassen precies op deze verklaring toen hij woensdag aangaf dat er veertien dagen geleden een 'verklaring van zeer doorslaggevende aard' werd afgelegd.

Volgens de verklaring van de vroegere rijkswachter uit Aalst kreeg hij de opdracht om een half uur eerder dan voorzien de bewaking van de Delhaize door een R4 met twee zwaarbewapende rijkswachters te laten wegrijden. Door de angst rond de Bende van Nijvel die toen heerste, werden alle warenhuizen van de keten strenger bewaakt. Die een halfuur eerder afbreken was dan ook 'heel ongebruikelijk'. Het zou dan ook geen toeval zijn dat enkele minuten later de bloedige raid werd uitgevoerd.

De Luikse procureur-generaal Christian De Valkeneer verklaart in de krant dat hij de nieuwe verklaring van twee weken terug nog niet heeft ontvangen.

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren