Tagtik

Bestuurder geflitst aan 914 km/u in Brussel

Een Luxemburger moest toch enkele keren met zijn ogen knipperen toen hij een bekeuring in zijn brievenbus kreeg. De man uit Luxemburg zou volgens de politie aan een snelheid van, hou u vast, maar liefst 914 km/u gereden hebben in het Brusselse Auderghem. De correctie tot 859 km/u was dan ook maar een pleister op een houten been.

De man uit Luxemburg werd begin januari geflitst en geeft in de Waalse krant La Meuse toe dat hij een beetje te snel reed. In eerste instantie kreeg hij een boete thuisgestuurd met de vraag om 96 euro te betalen. De Luxemburger betaalde dit meteen plichtsbewust, maar kreeg niet veel later plots een dagvaarding om voor de politierechter te verschijnen. Die vermeldde een snelheid van 914 km/uur. Dat is zelfs sneller dan een vliegtuig.

Algauw werd het de man duidelijk dat het om een administratieve fout ging. "Ik reed ongeveer 80 km/u, waar 70 was toegestaan", reageert hij in La Meuse. De fout werd rechtgezet en de man moet uiteindelijk niet voor de politierechter verschijnen.

(Skwadra by Tagtik/Source: La Meuse/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren