Tagtik

Brazilië moet vol aan de bak tegen Costa Rica

Met een matig 1-1 gelijkspel tegen een sterk collectief acterend Zwitserland, begonnen de Goddelijke Kanaries toch wel op een valse noot aan hun wereldbeker. Tegen de buren uit Centraal-Amerika winnen de Zuid-Amerikanen vrijdag om 14.00 uur best. Costa Rica maakte in de uitwuifwedstrijd van de Rode Duivels al geen al te beste indruk en ook in de openinsgwedstrijd tegen Servië (0-1 verlies) leek het de Costa Ricanen aan een goed ingeoefend spelsysteem te ontbreken om een snelle balcirculatie te kunnen brengen.

"Voor ons is deze wedstrijd als een finale. We moeten dan ook alles geven", blikt Costa Ricaans debutant Diego Picado enthousiast vooruit bij FIFA. Bondscoach Oscar Ramirez wijzigt zijn basiself die tegen Servië in het zand beet slechts op één plek, linksback Francisco Calvo maakt plaats voor Bryan Oviedo.

Braziliaans bondscoach Tite kwam op de persconferentie nog éénmaal terug op de valse start die zijn team maakte in Rusland. "Er was die gretigheid binnen het team en ook voor de coach, die ook maar een mens is, maar het is nu voorbij, we zijn die fase gepasseerd. Nu kunnen we het toernooi beter inschatten. Het hele team weet nu beter wat haar te wachten staat en kan op zoek gaan naar doelpunten."

Zal Brazilië in dit levensbelangrijke treffen kunnen rekenen op een fitte Neymar? De kwieke Braziliaan verliet dinsdag nog de training met last aan de enkel. Neymar zal ook tegen Costa Rica aan de wedstrijd beginnen, maar hoelang houdt de ster van Barcelona het vol?

Brazilië-Costa Rica, wie van de achtste finale droomt, verwent haar supporters vanmiddag best met 3 punten.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren