Tagtik

{Breaking} Ongeval met Belgische bus in Duitsland eist één dode

Afgelopen nacht is in de Duitse Aschaffenburg een zeer zwaar ongeval gebeurd met een Belgische bus. Iets na middernacht reed de chauffeur achter op een vrachtwagen. Voor de chauffeur kwam alle hulp te laat. Er vielen ook nog eens achttien gewonden, waarvan vier zwaargewonden. Er zou ook één persoon in levensgevaar verkeren. 
 
De bus knalde op de A3 snelweg richting Würzburg achter op de vrachtwagen. De politie meldt dat het om een bus van Linden Cars uit Rotselaar gaat. De chauffeur zou de vrachtwagen te laat hebben opgemerkt.
 
Er kwam onmiddellijk een reddingshelikopter ter plaatse om de zwaargewonden over te brengen naar het ziekenhuis. De overige gewonden werden met een vervangbus overgebracht naar de dichtsbijzijnde snelwegparking. Daar krijgen ze verder medische en psychologische hulp. De chauffeur van de vrachtwagen bleef ongedeerd, maar verkeerd wel in shock.
 
De snelweg is in beide richtingen volledig afgesloten. (Skwadra by Tagtik/Source: BR.de/Illustration Picture: Belga)
 

Reisebus kracht in #Lkw - ein Toter, viele Verletzte auf #A3. Bei Aschaffenburg ist in der Nacht ein Bus mit einer Reisegruppe aus Belgien auf einen #Lkw aufgefahren. https://t.co/Ls6zy5KDQ9 pic.twitter.com/7IlcEIc4EV

— BR24 (@BR24) 31 maart 2018

Ook dit kan u interesseren