Tagtik

Broer Bart De Wever niet te spreken over Antwerps stadsbestuur

Professor Bruno De Wever, de broer van Antwerps burgemeester en N-VA-kopstuk Bart De Wever, heeft in een opiniestuk snoeihard uitgehaald naar het stadsbestuur.

Bruno De Wever is woonachtig in het Antwerpse district Deurne en kaart in zijn opiniestuk de grootste problemen aan waarmee Deurne tegenwoordig geconfronteerd wordt.

Bruno heeft het over "de urbanistische puinhoop van het Sportpaleis", met "troosteloze stedelijke canyons" en "uitgeleefde hoogbouw". De broer van de Antwerpse burgervader ergert zich aan het feit dat Deurne geen ziel heeft en de inwoners zich niet trots voelen op hun woonplaats. "Maar meestal hebben die een kern die smoel en soms ziel geeft aan het geheel. Deurne heeft dat niet." De vaak arme inwoners van Deune met een migratie-achtergrond wonen vaak in straten waar "veel drugs worden gedeald en ook al eens een granaat wordt gesmeten", zegt Bruno De Wever.

Professor De Wever pleit voor restaurants, cafés, musea, maar vooral betaalbare kleine (sociale) woningen in Deurne. "Niet bepaald een prioriteit voor het huidige stadsbestuur, zoals mijn buurtgenoten sowieso weinig cadeaus hebben gekregen. Maar bovenal, beste toekomstige stadsbestuurders, zet meer middelen in om armoede te bestrijden. De kinderarmoede zie je hier gewoon op straat."

Antwerps burgemeester Bart De Wever reageert in Het Nieuwsblad op de zware woorden van zijn broer. "Ik deel zeker een aantal bezorgdheden van mijn broer, maar er is al veel gebeurd in Deurne en er zal nog meer gebeuren, ten goede. Te negatief doen over het district helpt niemand."

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren