Tagtik

Brusselse politie neemt gas terug op Twitter

De federale wegpolitie heeft dinsdag maar liefst 97 processen-verbaal opgesteld tegen de protesterende taxichauffeurs voor inbreuken op de wegcode of voor kwaadwillige belemmering van het verkeer. De meeste inbreuken vonden plaats op en rond de Brusselse ring. Dat meldt het kabinet van minister Jan Jambon (N-VA). Dankzij waarnemingen met een helikopter konden verschillende inbreuken worden vastgesteld. 87 personen werden bestuurlijk aangehouden, 7 gerechtelijke pv's werden opgesteld.

De Brusselse politie ging echter in de fout bij haar communicatie via Twitter. Zo tweette een medewerker naar aanleiding van de acties dat 'het recht op vrije meningsuiting zwaarder doorweegt dan de wegcode'. Dit schreef de Brusselse politie op Twitter in een reactie aan een burger die zich afvroeg of de taxichauffeurs een inbreuk pleegden op de wegcode.

Goed negen uur later en na negatieve reacties van onder meer Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts verontschuldigde de Brusselse politie zich voor de foutieve informatie die het verspreid had. "Een van onze medewerkers heeft met de beste bedoelingen verkeerd gereageerd op dit tweetbericht. De inhoud was foutief, waarvoor onze excuses".

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren