Tagtik

Buurtbewoners protesteren tegen beslissing Pairi Daiza

Dierenpark Pairi Daiza wil een nieuwe weg aanleggen om de huidige verkeersdrukte rond het park in Brugelette te kunnen vermijden. Daarvoor moet echter landbouwgrond opgeofferd worden en daar zijn buurtbewoners het niet mee eens.

Zaterdagochtend protesteerde een groepje buurtbewoners en landbouwers met tractoren op de weg naar Pairi Daiza. De buurtbewoners vinden het niet kunnen dat de nieuwe weg door landbouwgebied loopt. Ook is de kostprijs van 20 miljoen euro en het feit dat hun mening niet gevraagd werd, een doorn in hun oog. Volgens de betogers, die spandoeken meehadden en pamfletten uitdeelden aan de bezoekers, zal de nieuwe weg de verkeersdrukte zelfs niet lichter maken omdat ze vrezen dat de bezoekers van het dierenpark hun gps zullen blijven volgen.

Pairi Daiza meldt echter dat het Waalse gewest en de lokale overheden het project steunen. "De belangrijkste doelstelling is om de dorpen te omzeilen en opnieuw rust en veiligheid te schenken aan de meeste bewoners", reageert de woordvoerder van Pairi Daiza.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren