Tagtik

CEO diervriendelijk bedrijf zwaar in de fout

Mark Bristow is de CEO van Randgold Resources, een Brits miljardenbedrijf dat goud opgraaft in Afrika. Randgold Resources sponsort massaal verschillende liefdadigheidsorganisaties die grote katachtigen beschermen waaronder de leeuw, tijger en panter. CEO Mark Bristow heeft het echter niet zo voor natuurbehoud, blijkt nu.

CEO Mark Bristow is in een lastig parket terechtgekomen nadat foto's verspreid werden waarop te zien is hoe hij schaamteloos voor een net geschoten panter, zebra en olifant poseert met een geweer in de hand. Het feit dat Bristow een trofeejager blijkt te zijn, staat lijnrecht tegenover de visie en waarden van het bedrijf dat hij leidt.

Voor de bewuste foto's gepubliceerd werden, ontkende een woordvoerder van Randgold Resources het bestaan van deze foto’s van de CEO met dode olifanten, antilopen, nijlpaarden, leeuwen, buffels, zebra’s en luipaarden. Nadat ze viraal gingen, kon het bedrijf niets anders dan haar statement te wijzigen. Randgold Resources probeert echter het doden van dieren uit plezier goed te praten. "Legale en goed gereguleerde jacht kan daarbij voordelen opleveren voor het natuurbehoud", klinkt de twijfelachtige verklaring voor de fel gecontesteerde hobby van haar CEO.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Twitter)

Ook dit kan u interesseren