Tagtik

"Courtois vanavond onder de lat van Real"

Vorige zondag werd Thibaut Courtois onder de lat verwacht toen Real Madrid op bezoek ging bij Girona: alle Spaanse sportkranten voorspelden dat de Rode Duivel de voorkeur zou krijgen op Keylor Navas. Real-trainer Julen Lopetegui zorgde voor de verrassing door toch de Costa Ricaan in de basis te houden.

Zaterdagavond ontvangt Real Madrid in het eigen Estadio Santiago Bernabéu Leganés. Volgens Marca, de huiskrant van de Koninklijke, zal Thibaut Courtois deze keer onder de lat staan.

Een verrassende keuze, want donderdag nog werd Navas gehuldigd in Monaco als beste doelman van de voorbije editie van de Champions League. Verwacht werd dat Courtois, de beste doelman van het voorbije WK, zijn kans zou krijgen na de interlandbreak van volgende week. Een interlandbreak die Navas gewoon doorbrengt in het trainingscomplex van de Merengues, want hij trekt met de selectie van Costa Rica niet mee op een vermoeiende trip naar Zuid-Korea en Japan.

Lopetegui liet nog niet in zijn kaarten kijken. "We hebben het volste vertrouwen in onze drie doelmannen", zo sprak de Spaanse trainer op de persconferentie vrijdag. "We maken de keuze die het beste is voor de ploeg. Ik zal niet zeggen wie de titularis is, we gaan dat van moment tot moment zien."

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren