Tagtik

Cristiano Ronaldo past voor match tegen Rode Duivels

Er staat onze nationale voetbalploeg een uitdagend driedelig voorbereidingsluik te wachten. Voor ze naar Rusland afreizen voor het WK, nemen onze jongens het in vriendschappelijke partijen op tegen Portugal (2/06), Egypte (6/06) en Costa Rica (11/06). Twee dagen later reizen ze naar Rusland.

Omdat er nog onduidelijkheid is over de medische situatie van een viertal spelers, maakte Martinez niet meteen een selectie van 23 Duivels die zeker zijn van het WK. Na de oefenpartij tegen Portugal beslist de Spanjaard definitief met wie hij zal afreizen naar Rusland. De partij tegen Portugal wordt dus voor heel wat Duivels beslissend. Nog vijf spelers zullen immers afvallen om tot de definitieve 23-koppige selectie te komen.

Wie er alvast niet bij zal zijn in de eerste oefenmatch van de Duivels, is de Portugese superster Cristiano Ronaldo. Na de Champions League-overwinning krijgt hij immers nog wat extra vakantie om de batterijen op te laden voor de wereldbeker.

"Je wil er de beste spelers bij hebben, natuurlijk. Maar Portugal is meer dan Ronaldo. Dat hebben ze in de EK-finale bewezen toen ze zonder hem konden winnen", reageert Belgisch bondscoach Martinez.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren