Tagtik

Daarom maakte mevrouw Jan Verheyen promofilm voor dokter Gyselbrecht

Lien Willaert, de echtgenote van regisseur Jan Verheyen, maakte een promofilmpje over André Gyselbrecht. Zij wou immers op deze manier de menselijke kant laten zien van de dokter die de moord op zijn schoonzoon bevool. De film 'Stille Getuigen' werd deze week op het proces van de Kasteelmoord getoond.

"Wij zijn via onze dochters bevriend geraakt met Elisabeth Gyselbrecht (de dochter van André en de vrouw van de vermoorde Stijn Saelens, nvdr.). Wij kennen elkaar van na de feiten", geeft Jan Verheyen meer uitleg in De Zevende Dag.

"Dit was de enige manier om enkele familieleden iets te kunnen laten zeggen. Mijn vrouw heeft de film gemaakt om duidelijk te maken dat die man meer is dan wat we over hem in de media te zien krijgen", verklaart Jan Verheyen de film van zijn echtgenote.

Ook ergert regisseur Verheyen zich aan de strenge straf die geëist wordt tegen André Gyselbrecht. "André Gyselbrecht heeft die moord besteld omdat de fysieke integriteit van zijn kleinkinderen in gevaar was en hij daarvoor nergens gehoor vond. Dat is een verzachtende omstandigheid waar in een assisenproces blijkbaar meer plaats voor is dan in een correctionele context."

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren