Tagtik

De Belg brouwt opnieuw bier

België koestert een rijke biertraditie, en deze lijkt alleen nog maar sterker te worden. In acht jaar tijd is het aantal brouwerijen in België verdubbeld. Momenteel bestaan er in ons land 278 brouwerijen. Bij de nieuwkomers zijn er veel ambachtelijke microbrouwerijen die zich bezighouden met de productie van speciaalbieren op kleine schaal.

Die microbrouwerijen zijn intussen met zo'n 230. In 2017 alleen al werden er 34 nieuwe brouwerijen opgestart. Voor dit jaar staat de teller al op 20. Mark Van Pee van de nationale vereniging van bierproevers Zythos laat weten dat we mogelijks op weg zijn naar een recordjaar. Volgens hem gaat het bijna uitsluitend om kleinschalige brouwerijen die op ambachtelijke wijze bieren van hoge gisting brouwen.

Meer om meer wagen gepassioneerde bierliefhebbers de stap om over te gaan tot het zelf brouwen van hun eigen bier. Ze blijven dan niet bij het experimenteren in de eigen keuken of garage, maar gaan over tot het professionaliseren om zo hun creaties op een wettelijke manier naar buiten te brengen.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren