De beste WK-tweets van zondag 17 juni

21:30 uur: De Zweedse supporters maken zich op voor hun eerste wedstrijd op dit WK.

21:15 uur: Voetbal, soms meer dan enkel een spel ...

20:57 uur: Coutinho wist vandaag de doelman wel te verschalken met een schitterend schot.

20:56 uur:

20:55 uur: De Rode Duivels trainden vandaag een laatste keer voor de openingswedstrijd tegen Panama van morgen.

20:45 uur: Met dit pareltje brengt Philippe Coutinho de Goddelijke Kanaries op voorsprong. De Brazilianen moeten zich tijdens de rust toch bezinnen want het speltempo ligt bijzonder laag bij de Brazilianen. 1-0 en RUST

19:55 uur:

19:45 uur: Dit zijn de spelers die de basisploeg haalden bij Brazilië en Zwitserland. Start van deze partij om 20.00 uur.

19:30 uur: De Italianen kiezen voor de underdog!

18:50 uur: Mexico zorgt voor dé verrassing van dit tornooi en smeert uittredend wereldkampioen Duitsland een 0-1 nederlaag aan!

17:45 uur: Hirving Lozano doet de Mexicanen dromen! 0-1 bij de rust.

17:15 uur: Bondscoach Roberto Martinez rekent op Vincent Kompany.

17:00 uur: Duitsland-Mexico: krijgen we meteen vuurwerk?

16:15 uur: Eerst nog enkele publicitaire verplichtingen en dan is het morgen tijd voor het echte werk.

16:00 uur: De eerste drie Servische punten zijn binnen.

15:30: Ook de supporters bereiden zich intussen voor op de eerste wedstrijd van de Rode Duivels in Rusland ...

15:20: Kolarov schildert de bal voorbij Navas en brengt Servië zo op voorsprong. 0-1!

15:15 uur: Een gezonde dosis zelfspot ...

14:45 uur: Na een lange studieronde met kansen aan beide zijdes, duiken Costa Rica en Servië de rust in met een 0-0 gelijkspel.

14:00 uur: Deze 22 spelers vatten de match aan.

13:45 uur: We maken ons klaar voor de eerste WK-partij van de dag: Costa Rica-Servië!

12:40 uur: Yann Sommer, doelman van Zwitserland, gelooft in de kansen tegen Brazilië.

12:35 uur: 'Die Mannschaft' zet doelman Manuel Neuer in de picture enkele uren voor de wedstrijd:

12:30 uur: Dries Mertens kiest voor een opvallend gouden kapsel.

11:50 uur: Spelmaker bij Denemarken, Christian Eriksen, blikt nog eens terug op de schabouwelijke pot voetbal die Denemarken gisteren op de mat legde:

11:15 uur - Programma België: vandaag zullen Thibaut Courtois en bondscoach Roberto Martinez aanwezig zijn op het persmoment.

10:45 uur - Zwitserland verloor geen enkele van hun drie laatste openingswestrijden op een WK. Straks wacht Brazilië.

10:20 uur - Ook regerend wereldkampioen Duitsland speelt vandaag hun eerste wedstrijd:

10:00 uur - Keylor Navas, de doelman van Costa Rica is er klaar voor.

9:30 uur - Volgens Nemanja Matic van Servië zullen details het verschil maken tegen Costa Rica.

🗣 "Details will be the difference, and that will be our approach"@FSSrbije expect an equal opponent in #CRC, according to Nemanja Matic. #CRCSRB pic.twitter.com/atv62KyfV7

— FIFA World Cup 🏆 (@FIFAWorldCup) 17 juni 2018

9:15 uur - Vandaag staan drie wedstrijden op het programma. Costa Rica neemt het om 14.00 uur op tegen Servië. Duitsland speelt om 17.00 uur tegen Mexico en Zwitserland mag de dag afsluiten met een wedstrijd tegen Neymar en Brazilië (20.00 uur).

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)