Tagtik

Dé hoofdstad van dit WK: Madrid!

De eerste speelronde op het WK is voorbij en in de tot nu toe gespeelde wedstrijden is een opvallende statistiek op te merken: de spelers die hun kost verdienen in Madrid zijn goed bij schot.

De 24 Real- en Atléticospelers op het WK hebben tot nu toe al voor 9 goals gezorgd. Cristiano Ronaldo (3), Diego Costa (2) en Nacho (1) scoorden bij de 3-3 tussen Portugal en Spanje, Antoine Griezmann (1) bij Frankrijk-Australië, José María Giménez (1) bij Egypte-Uruguay en Luka Modric (1) bij Kroatië-Nigeria. Samen met de twee doelpunten van Cheryshev (Villarreal) voor Rusland en het doelpunt van Philippe Coutinho (Barcelona) voor Brazilië neemt La Liga 12 van de 38 doelpunten op speelronde 1 voor haar rekening.

Nooit eerder speelden meer spelers van Real Madrid op een WK. Ze zijn met 15: Kroos (Duitsland), Casemiro en Marcelo (Brazilië), Keylor Navas (Costa Rica), Modric en Kovacic (Kroatië), Carvajal, Nacho, Lucas Vázquez, Sergio Ramos, Asensio en Isco (Spanje), Varane (Frankrijk), Achraf (Marokko) en Cristiano Ronaldo (Portugal). CR7 schreef al geschiedenis met zijn hattrick tegen La Roja: de Portugees heeft nu al op vier WK's gescoord.

Ook Atlético Madrid is goed vertegenwoordigd in Rusland met 9 spelers: Koke, Saúl en Costa (Spanje), Griezmann en Lucas (Frankrijk), Giménez en Godín (Uruguay), Filipe Luis (Brazilië) en Vrsaljko (Kroatië).

(DC/Source: AS/Picture: Photo news)

Ook dit kan u interesseren