Tagtik

De opvallende eisen van Dutroux

Bruno Dayez, de advocaat van Marc Dutroux benadrukt dat Dutroux heel wispelturig is. "Maar zonder enig doel in zijn leven, wie zou dat niet worden? Na 20 jaar opsluiting heeft hij niets meer aan het leven. Kleine dingen die voor anderen misschien belachelijk lijken, maken voor hem dan een groot verschil", gaat Dayez verder in La Dernière Heure.

Wat zijn dan die bijzondere eisen van de meest gehate man achter tralies? Stel er u niet te veel bij voor, het zijn immers slechts kleine dingen die het hem aangenamer zouden kunnen maken ...

De maaltijden vormen een aandachtspuntje voor Dutroux: "Dutroux krijgt al 20 jaar lang, 30 dagen op 40 's middags boterhammen met ham. Dan is het maar normaal dat hij ooit eens klaagt en ander eten vraagt", stelt zijn advocaat.

Dutroux zou opnieuw willen genieten van de zon, maar dat is niet zo vanzelfsprekend voor de beruchtste gevangene van België. "We hebben hierover lang onderhandeld. Uiteindelijk hebben we verkregen dat hij twee à drie maal even een frisse neus mocht halen 's namiddags en niet alleen 's ochtends. Hij kloeg er immers over dat hij enkel naar buiten mocht op het moment dat de gevangeniskoer met schaduw was bedekt." Voor zijn advocaat is het hoogtijd om zijn cliënt weg te halen uit "het hol waar ze hem 21 jaar hebben in gestoken".

De advocaat van Dutroux benadrukt nogmaals de 'erbarmelijke' omstandigheden waarin Dutroux moet leven. "Een cel van 9 vierkante meter waarin hij bijna volledig geïsoleerd zit en waar hij amper uit mag ..." Donderdag maakte Dayez bekend dat hij in naam van Dutroux een brief gemaakt heeft met excuses voor de slachtoffers en hun ouders.

(FvE and Skwadra by Tagtik/Source: La Dernière Heure/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren