Tagtik

De opvallende resultaten van het grote 'geluksonderzoek' in België

De universiteit van Gent heeft samen met een levensverzekeraar een onderzoek gevoerd bij 3.700 Belgen naar hun geluk.

Uit het onderzoek is gebleken dat 1 Belg op 3 zich erg gelukkig voelt. Een kwart van de Belgen geeft echter aan zich ongelukkig te voelen op dit moment. Gemiddeld geeft de Belg zijn geluk een score van 6.5 op 10. Een opmerkelijke vaststelling is dat zestigplussers zich het lekkerst in hun vel voelen. De Belgen uit deze leeftijdsgroep geven hun geluk een score van maar liefst 7.2.

De Belgen uit de leeftijdscategorie 35-49 jaar zijn volgens het onderzoek het minst gelukkig. Zij geven hun geluk een score van 6.2 op 10.

Het feit dat ouderen gemiddeld gezien een betere financiële situatie hebben, zou mee kunnen bepalen dat de zestigplussers zich zo gelukkig voelen. "Mensen met een gemiddeld inkomen, zijn gemiddeld gezien duidelijk veel gelukkiger dan mensen met een laag inkomen", verklaart professor Lieven Annemans bij VTM. Toch maakt geld niet volledig gelukkig. Uit het onderzoek blijkt immers dat mensen niet gelukkiger worden als het netto gezinsinkomen nog boven de 5.000 euro blijft stijgen.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren