Tagtik

De Wever: "Neem smartphone transmigranten af"

Om de hinder die transmigranten en mensensmokkelaars veroorzaken te vermijden, komt N-VA-voorzitter Bart De Wever met een bijzondere maatregel.

N-VA-fractieleider Peter De Roover stelde gisteren voor om sans-papiers die illegaal in ons land verblijven en geen asiel aanvragen, effectief te vervolgen. De vreemdelingenwet voorziet immers in gevangenisstraffen tot drie maanden. In het parlement zette minister van Justitie Koen Geens (CD&V) hem echter op zijn plaats. Geens had het over het 'ABC' van justitie dat De Roover niet zou bezitten. Volgens Geens is daar immers geen wettelijk kader voor.

De Wever laat zijn fractieleider niet zomaar belachelijk gemaakt worden en reageerde donderdagavond in Terzake op Canvas. Volgens De Wever is het wel degelijk mogelijk om sans-papiers die illegaal in het land zijn en geen asiel aanvragen, effectief te vervolgen. Tevens stelt De Wever voor om in de gerechtelijke procedure hun smartphone in beslag te nemen. "Dan garandeer ik u dat het zeer snel in het wereldje van de mensensmokkelaars zal rondgaan dat België niet 'the place to be' is. Het zijn geen sympathieke maatregelen, ik besef dat ook", stelt de burgemeester van Antwerpen.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren