Tagtik

Delfine Persoon behoudt wereldtitel voor zesde maal

Boksster en huidig wereldkampioene Delfine Persoon (32) werd voor de zesde maal uitgedaagd voor de wereldtitel bij de lichtgewichten. De West-Vlaamse won na tien ronden uitgesproken tegen de Française Myriam Dellal.

Persoon was bijna een jaar buiten strijd door operaties aan beide handen. Zaterdagavond bewees ze echter dat ze weer helemaal terug van weggeweest is. In haar zevende WBC-kamp versloeg ze de nummer vijf op de wereldranglijst. De kamp vond plaats in Zwevezele. Het publiek stond als één blok achter Persoon, die haar wereldtitel met glans verdedigde.

Toch was de sterke Persoon niet helemaal tevreden van haar voorbereiding. "Ik was niet honderd procent fit. Twee weken geleden werd een virus in mijn lichaam gevonden. Ik moest het daarom wat rustiger aan doen. Niet ideaal als je een titel wil verdedigen. Bovendien waren er wat problemen met de subsidie van de zaal, kende ik stress op het werk en noem maar op. Niet echt leuk als je dat allemaal optelt. Ik weet dat wanneer ik honderd procent fit ben, ik zelf het gevecht meer kan aangaan. Ik had na deze kamp nog wel wat marge, ondanks het feit dat ik drie weken geleden beter was. De overwinning is echter binnen. Ik kijk al uit naar een volgende kamp", vertelt ze aan Het Laatste Nieuws.

(Skwadra by Tagtik/Source: HLN/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren