Tagtik

Derde aardbeving op drie weken in Lombok

Het Indonesische eiland Lombok werd donderdagochtend opnieuw getroffen door een aardbeving. Ditmaal had de beving een kracht van 5.9 tot 6.2 op de schaal van Richter. Verschillende gebouwen zijn ingestort. Er is nog geen weet van nieuwe slachtoffers. Er zijn sinds de hevige aardbeving van vorige week al 130 naschokken geweest, deze was de heftigste. De paniek was dan ook groot bij de bewoners. "Mensen renden hun huizen uit toen ze de sterke trillingen voelden. Ze zijn nog steeds getraumatiseerd. Sommige gebouwen zijn nog verder beschadigd door deze beving", klinkt het.

Zwaarste aardbeving was op zondag 5 augustus

Meer dan 70.000 Indonesiërs raakten hun huis kwijt bij de aardbeving op het Indonesische eiland Lombok. Voorlopig kunnen deze daklozen terecht in een noodopvang, maar daar is een gebrek aan voedsel, drinkwater en geneesmiddelen.

Het Indonesische eiland Lombok en de Gili-eilanden werden zondag zwaar getroffen door een aardbeving. Zondag werd Lombok voor de tweede maal op korte tijd getroffen door een zware aardbeving. Al zeker 131 mensen kwamen hierbij om het leven, maar dit dodentol kan nog oplopen aangezien de hulpdiensten maar moeilijk tot in de zwaarst getroffen regio raken.

De schok duurde zo'n twintig seconden, het epicentrum lag in het noorden van Lombok.

Een week eerder stierven al 17 mensen bij een aardbeving op Lombok. Deze tweede veel zwaardere beving had een magnitude van 6,9 op de schaal van Richter.

Ook de Gili-eilanden, een eilandengroep voor Lombok, kreeg af te rekenen met de aardbeving. "Gelukkig zaten we buiten, want naast het strand waar we zaten, hebben we een hotel zien instorten, maar gelukkig zijn we allemaal ongedeerd", reageert de Belgische toerist Wout in Het Nieuwsblad. Vele toeristen hebben het over een totale exodus op Lombok en de Gili-eilanden. Naast de vele doden, is de materiële schade er ook enorm.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Twitter)

Ook dit kan u interesseren