Tagtik

Deze Italiaanse zorgt voor HET moment van Cannes

"Ik heb nog een paar dingen te zeggen", stak de Italiaanse actrice Asia Argento zaterdagavond van wal toen ze op het podium van het prestigieuze filmfestival van Cannes de prijs voor beste actrice mocht uitreiken samen met jurylid Ava DuVernay.

De nu 42-jarige actrice sprak het vakpubliek toe met camera's van over de hele wereld op zich gericht en greep het moment om af te rekenen met de verworpen Harvey Weinstein. "In 1997 werd ik door Harvey Weinstein verkracht in Cannes. Ik was 21. Dit festival was zijn jachtterrein. Ik wil een voorspelling maken: Harvey Weinstein zal hier nooit meer welkom zijn. Hij zal leven in schande, uitgespuwd door de filmgemeenschap die hem ooit omhelsde en zijn misdaden bedekte", waren de krachtige woorden die de Italiaanse actrice zaterdag op het podium in Cannes sprak.

De speech van Asia Argento werd onthaald op luid applaus en ook op social media krijgt de Italiaanse duizenden complimenten voor haar boodschap. Argento was één van de eerste actrices die in oktober vorig jaar openlijk durfde praten over het seksueel misbruik dat ze onderging bij Holywoodproducer Harvey Weinstein.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Twitter)

Ook dit kan u interesseren