Tagtik

"Deze regering kan niet meer besturen"

Kamerlid Eric Van Rompuy (CD&V) lijkt er een wekelijkse gewoonte van te maken om snoeihard uit te halen naar de huidige regering. Van Rompuy kruipt geregeld in zijn pen en laat op zijn blog vervolgens zijn licht schijnen op het huidige politieke landchap. Ook ditmaal neemt de ervaren rot van CD&V geen blad voor de mond. Slachtoffer van dienst is andermaal Bart De Wever (N-VA).

"Het doel van Bart De Wever is CD&V verzwakken. Voor hem telt alleen de perceptie. Je kan geen onderwerp bedenken of hij valt ons aan. Ik verwacht nog weinig van de regering-Michel. N-VA creëert nu eenmaal een gigantisch wantrouwen tussen de coalitiepartners", haalt de broer van voormalig Europees president Herman Van Rompuy uit tijdens een interview met De Zondag. "Zo kan je niet meer besturen. Ik heb veel regeringen meegemaakt, maar dit...", gaat Van Rompuy verder.

Ook Theo Francken moet het ontgelden: "Theo Francken lijkt wel een Pim Fortuyn op zoek naar het applaus van de mensen, ten koste van hulpeloze vluchtelingen. Ik heb het volste recht die strategie te ontmaskeren."

(Skwadra by Tagtik/Source: De Zondag/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren