Tagtik

Di Rupo: "Ik zou ouders Mawda verblijfsvergunning van 5 jaar geven"

Nu heeft ook oud-premier Elio Di Rupo (PS) zijn mening gegeven over het drama dat de ouders van Mawda trof. De PS-voorzitter windt er duidelijk geen doekjes om. "Dat meisje van 2 jaar is overleden op het grondgebied van mijn stad Bergen. Ze is gedood door een politieagent die de ordediensten van dit land vertegenwoordigt", zegt Elio Di Rupo aan VRT NWS.

De PS'er wil het onderzoek van het Comité P en van justitie afwachten om te weten te komen of de politie al dan niet in de fout ging. Momenteel bestaat er immers nog heel wat twijfel over het precieze verloop van de aanval van de chauffeur en de schietpartij bij de politie, waarbij de peuter om het leven kwam.

"Mocht zoiets gebeurd zijn toen ik premier was, zou ik een verblijfsvergunning van 5 jaar - hernieuwbaar - hebben toegestaan. Voor een uitzonderlijke situatie is een uitzonderlijk antwoord aangewezen", stelt Di Rupo.

De ouders dienden een aanvraag in om in ons land te worden geregulariseerd. Daardoor zouden ze om humanitaire redenen permanent in ons land kunnen verblijven. De regering zal beslissen over hun lot.

(Skwadra by Tagtik/Source: VRT NWS/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren