Tagtik

Dient Laurent klacht in tegen N-VA?

Prins Laurent is niet gediend met de beschuldigingen van fraude die de N-VA naar zijn persoon uitte in Het Nieuwsblad en De Standaard. De prins overweegt daarom juridische stappen.

Jaarlijks moet Laurent een activiteitenverslag inleveren bij premier Michel en het parlement. Hierin geeft hij een overzicht van alle activiteiten waar hij het afgelopen jaar op aanwezig was. Dat is de wederdienst die prins Laurent moet leveren voor de jaarlijkse dotatie van 308.000 euro die hij krijgt.

Volgens N-VA heeft Laurent echter gefraudeerd. De prins zou dit jaar een valse activiteitenaangifte hebben gedaan. Het bezoek aan de Chinese ambassade in militair uniform, dat hem recent nog een financiële sanctie opleverde, staat bijvoorbeeld niet in het ingeleverde activiteitenverslag van Laurent.

"Dit doet ernstige vragen rijzen over wat er nog allemaal ontbreekt op de lijst. We weten dat hij op dat feestje aanwezig was, hij heeft dat ook nooit ontkend. We kunnen uit het verslag dus niet afleiden waar de prins werkelijk mee ­bezig is", reageert N-VA-kamerlid Peter Buysrogge scherp in Het Nieuwsblad.

Het kamerlid wil de dotatie van Laurent volledig intrekken voor deze vermeende fraude.

"De Prins betreurt deze nieuwe demagogische beschuldiging, die bovendien een strafrechtelijke betichting inhoudt", reageert een raadsman van prins Laurent scherp.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren