Tagtik

"Dit België gaat niets presteren op het WK. Alwéér niet"

Meer dan 4 op 10 Belgen denken dat de Rode Duivels minstens de halve finales zullen bereiken op de komende wereldbeker. Dat blijkt uit een onderzoek van 'Nielsen Sports'. Terwijl onze Noorderburen niet aanwezig zijn op het WK, scharen sommige Nederlanders zich bij het Belgisch supporterslegioen. Zo maakte de Nederlandse groep Ponkers samen met Het Goede Doelpunt het wk-lied 'België'. Op de tonen van het grijsgedraaide 'België', dat Het Goede Doel in 1982 uitbracht, supporteren nu heel wat Nederlanders voor de Rode Duivels. 

Wie alvast niet zo dol is op de Rode Duivels, is de Nederlandse ex-international Ronald Waterreus. In een messcherpe column maakt hij onze voetbaljongens met de grond gelijk.

"Echt, mensen. Over Oranje wordt vaak beweerd dat het altijd bonje is rondom een eindtoernooi, maar in vergelijking met de Belgen zijn wij natuurlijk koorknaapjes. Zet twee Belgen met elkaar in een hotelkamer en grote kans dat na een half uur het volledige interieur vernieuwd moet worden", schrijft Waterreus in De Limburger.

"Ik zag dit weekend alweer ergens een cynische tweet voorbij komen van 'Il Ninja', de grote afwezige bij de Belgen. Veelzeggend. Ik geef u nu alvast op een briefje dat dat vliegtuig met zijn beeltenis weer heel snel terug is in Brussel. Dit België gaat niets presteren op het WK. Alwéér niet", haalt de ex-keeper, die amper 7 keer voor Oranje speelde, hard uit.

(Skwadra by Tagtik/Source: De Limburger/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren