Tagtik

Dit bericht stuurde Zidane naar zijn spelers na afscheid

Afgelopen week kwam de verrassing uit het internationale voetbal uit Madrid. Zinédine Zidane kondigde aan dat hij stopt als trainer bij Real Madrid. Vijf dagen voor zijn afscheid won hij nog voor de de derde keer op rij de Champions League. Na zijn afscheid stuurde hij een opmerkelijk bericht via WhatsApp naar zijn spelers. 
 
Voor zijn aangekondigde vertrek had hij kapitein Sergio Ramos al op de hoogte gebracht van zijn afscheid. Het was Ramos die zijn teammaats op de hoogte heeft gebracht van het afscheid van hun trainer. Toch stuurde Zidane volgens het Spaanse radiostation Cadena SER zelf ook een bericht naar zijn ex-spelers. Die luidde als volgt: “Bedankt voor alles. Zonder jullie steun in de moeilijke momenten, had dit alles nooit mogelijk geweest. We zien elkaar snel. Knuffel.” 
 
Zinedine Zidane geldt als een van de beste voetballers ooit. Als trainer won hij met Real Madrid drie keer achter elkaar de Champions League, een unicum. (Skwadra by Tagtik/Source: Cadena SER/Illustration Picture: Belga)

‘Zizou’ werd tevens de eerste coach ooit die drie keer op rij de beker met de grote oren kon winnen. Met Zidane op de bank won Real ook La Liga (2017), de Spaanse Supercup (2017), twee keer de UEFA Super Cup (2016, 2017) en tweemaal het WK voor clubs (2016, 2017).

 

Ook dit kan u interesseren