Tagtik

Dit scheelt er met Prins Laurent

Op 15 november wordt elk jaar Koningsdag gevierd en dan verzamelt de koninklijke familie zich traditiegetrouw voor het Te Deum in de Sint-Michiel- en Sint-Goedelekathedraal in Brussel. Het koningspaar zelf is nooit aanwezig tijdens deze misviering. Zoals aangekondigd was prins Laurent ook niet aanwezig op het Te Deum, maar verrassend genoeg gaf zijn echtgenote prinses Claire wel present. Volgens officiële bronnen is prins Laurent lange tijd out wegens gezondheidsproblemen. Zijn advocaat licht nu een tipje van de sluier op.

Daags na Koningsdag geeft de advocaat van Prins Laurent meer uitleg bij de afwezigheid van zijn cliënt. Laurent is immers al drie maanden niet meer publiekelijk verschenen. Half september zou Laurent zich normaal moeten aangeboden hebben bij premier Michel. Laurent was immers zonder toestemming van de regering naar een verjaardagsfeestje van het Chinese leger gegaan. Laurent bezorgde de eerste minister een doktersbriefje, waardoor hij ontsnapte aan de bolwassing.

Wat er precies aan de hand is met Laurent, is nog niet volledig duidelijk. "Dat valt onder het medisch geheim. Hij neemt alle kritiek (over de China-rel, nvdr.) heel persoonlijk en is geveld door stress", zei Laurents advocaat en vertrouwensman Pierre Legros gisteren.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren