Tagtik

Ditmaal toch 4 aanhoudingen

Bij de rellen die woensdagnamiddag uitbraken op en rond het Muntplein in Brussel zijn vier jongeren aangehouden. Twee van hen zullen voor de jeugdrechter verschijnen, twee anderen werden donderdagmiddag nog verhoord. Bij de vernieltocht en agressie tegen de politiediensten woensdag in de vooravond, werden 31 jongere administratief aangehouden. Zij zijn intussen opnieuw op vrije voeten.

Honderden jongeren zakten woensdag naar het Muntplein af nadat de Franse grappenmaker en Snapchatsensatie Vargasss92 opriep om daar te verzamelen. "Ondanks het feit dat hij opriep om samen te komen, hebben we op dit moment in het dossier geen enkel bewijs dat erop wijst dat hij zou aangezet hebben tot rellen of hieraan zou hebben deelgenomen", zegt Ine Van Wymersch, woordvoerster van het Parket Brussel. Vargasss92 werd administratief aangehouden, verhoord en later opnieuw vrijgelaten. De Stad Brussel maakte bekend dat ze een klacht zal indienen tegen Vargass92. Zo willen ze de schade op hem verhalen die veroorzaakt werd na zijn oproep.

Het parket vraagt om de vier minderjarigen te laten opsluiten in de gesloten gemeenschapsinstelling voor feiten van diefstal met braak en geweld.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren