Tagtik

Dodelijk verkeersongeval spookrijder: E40 dicht

Omstreeks 4.30 uur donderdagochtend is een zwaar ongeval gebeurd op de E40 richting Brussel ter hoogte van Aalst. Hierbij waren maar liefst vier voertuigen betrokken. Zowel de drie rijstroken als de pechstrook zijn allen versperd. Bij het ongeval was onder andere een spookrijder betrokken. Ook zou één bestuurder om het leven zijn gekomen. Dat meldt Het Nieuwsblad.

De verkeershinder is gigantisch, meldt Peter Bruyninckx van het Verkeerscentrum. "De ravage is enorm en de file groeit razendsnel aan, het is nu al wellicht één uur aanschuiven. Indien mogelijk, blijf er weg", vraagt hij via sociale media. Een verkeersdeskundige zal nog enige tijd nodig hebben om de precieze omstandigheden waarin het zware verkeersongeval gebeurde, vast te stellen.

Het Verkeerscentrum raadt automobilisten die van Gent naar Brussel of Hasselt rijden dan ook aan om via Antwerpen te rijden. Lokaal verkeer moet de E40 richting Brussel in Aalst verlaten (uitrit 19) en de calamiteitenroute met letter J volgens tot oprit 20 (Ternat), daar kunnen bestuurders opnieuw de snelweg op.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren