Tagtik

Dokter Gyselbrecht vraagt om ultieme tweede kans

De pleidooien op het proces over de Kasteelmoord zitten erop. Een uitspraak wordt midden april verwacht. Vrijdag zei de beklaagde André Gyselbrecht dat hij de opdracht voor de moord 'een verschikkelijke beslissing' vond en dat hij 'deze zelfde beslissing nooit nog een tweede keer zou nemen'.

Johan Platteau, advocaat van André Gyselbrecht, sprak zich bij monde van zijn cliënt vrijdag heel nederig en vol berouw uit. De beklaagde vraagt in extremis om een tweede kans van de rechter.

"Door de ongerustheid, de bezorgdheid en de bekommernis heb ik toen een verschrikkelijke beslissing genomen. Ik zou ze nooit meer nemen. Ik besef de onherroepelijke gevolgen en ook het feit dat ik de oorzaak ben van veel verdriet. Ik heb veel goed te maken. Ik hoop dat u mij de kans geeft om dat te doen", citeert Belga dokter Gyselbrecht als hij zich tot de rechter richtte op het proces.

Ten slotte drukte Pierre Serry zijn verontschuldigingen uit richting de familie en de vrouw van de vermoorde Stijn Saelens. De Nederlandse man die ervan verdacht wordt huurmoordenaars voor de moord te hebben gezocht, bleef zijn onschuld volhouden. De vierde beklaagde die hielp bij de moord, zei niets meer.

(Skwadra by Tagtik/Source: VRT NWS - Belga/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren