Tagtik

Doodrijder Merel wil naar huis met enkelband

Anderhalve maand geleden oordeelde de strafuitvoeringsrechtbank dat Muhammed Aytekin (22) opnieuw de cel in moest. Aytekin werd dan ook overgebracht naar de gevangenis van Sint-Gillis. Nu probeert Aytekin opnieuw vrij te komen, maar ditmaal met een enkelband.

Aytekin reed de 12-jarige Merel De Prins eind 2015 dood op een fietspad in Vilvoorde en pleegde daarna vluchtmisdrijf. Muhammed Aytekin reed tijdens het dodelijke ongeval te snel en beschikte niet over een geldig rijbewijs. Na een nationale klopjacht gaf de man uit Schaarbeek zich aan bij de politie.

Aytekin werd op 26 januari van dit jaar veroordeeld tot vijf jaar effectieve celstraf. De advocaat van de veroordeelde had eerder ook al cassatieberoep aangetekend tegen de opsluiting van Aytekin. Een halfjaar geleden liet de strafuitvoeringsrechtbank hem vrij, omdat hij lijdt aan een ernstige oogziekte en een oogoperatie diende te ondergaan. Nu was hij voldoende hersteld om zijn straf opnieuw in de gevangenis uit te zitten, oordeelde een wetsgeneesheer.

De advocaat van Aytekin tekende meteen beroep aan tegen de beslissing van de strafuitvoeringsrechtbank om zijn cliënt opnieuw naar de gevangenis te sturen. Het Hof van Cassatie sprak zich woensdag uit en verwierp het beroep van Muhammed Aytekin. Bijgevolg blijft Aytekin in de cel.

Aytekin startte de procedure op om met een enkelband zijn straf thuis te kunnen uitzitten. Dat bevestigt zijn advocaat Yannick De Vlaeminck. "Nochtans gaat zijn toestand erg achteruit. In de gevangenis krijgt hij geen behandeling. Volgens de dokter riskeert hij blind te worden. Mijn cliënt heeft zelf beslist om geen medische procedure op te starten: hij vreest weer opgejaagd te worden door de pers", beweert zijn advocaat.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren