Tagtik

Doodrijder Noah alweer betrapt op dronken rijden

De Leuvense politierechter was furieus toen Maxim D. maandag niet opdaagde in de rechtbank. De man had in 2015 de Haachtse tiener Noah Mortier doodgereden én werd eind vorig jaar betrapt op rijden onder invloed. Voor dit laatste feit moest hij zich maandag aanbieden in de politierechtbank. De doodrijder stuurde echter zijn kat.

Nog geen zeven maanden na zijn veroordeling in eerste aanleg, werd de man in de nacht van 11 op 12 november betrapt toen hij onder invloed aan het autorijden was. De beroepsprocedure is nog in volle gang tegen het rijverbod van vijf jaar en de twee jaar cel die Maxim D. opgelegd kreeg voor het doodrijden van Noah in 2015. In mei wordt het beroep behandeld. De politierechtbank vorderde maandag echter ook al zes maanden rijverbod voor het dronken rijden.

"Wat zeer aanstootgevend is aan de feiten, is dat de beklaagde in 2015 betrokken was bij een dodelijk verkeersongeval met vluchtmisdrijf. Meneer is al geconfronteerd met de grote risico’s van het verkeer maar blijkbaar is hij nog altijd niet bereid om zijn rijgedrag aan te passen. Ik vind dat een ernstige straf zich opdringt", klinkt het bij het openbaar ministerie.

Maxim D. werd eerder al verschillende malen dronken achter het stuur betrapt. Ook reed hij zonder rijbewijs rond en zonder lichten, reed hij te snel én maakte hij zich schuldig aan drugsfeiten.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren