Tagtik

Door Russische bril: "Trage Duivels zonder ideeën"

De Rode Duivels waren maandagavond in Sotsji niet indrukwekkend. Voor de Russische media ontgoochelden de troepen van Roberto Martínez en konden enkel klassenflitsen van Mertens, Hazard en De Bruyne hen redden.

Sports.ru, de oudste Russische sportwebsite, titelde: "België speelt heel traag, maar blijft gevaarlijk." Volgens de website speelden de Duivels traag en zonder ideeën. De Belgen waren dan wel goed voor 568 passes in 90 minuten, maar de meeste van die passes kwamen voor rekening van de verdedigers: Alderweireld speelde 37 keer de bal naar Boyata, Boyata 27 keer naar Alderweireld en 22 keer naar Vertonghen.

Voor Sports.ru is Yannick Carrasco de zwakke schakel van de ploeg. Defensief was hij niet sterk: het enige gevaar van Panama kwam over zijn flank. Offensief bleven scherpe dribbels en acties ook uit. "België zal wel de volgende ronde halen, maar speelde traag en zonder ideeën", aldus de site.

Hetzelfde geluid is te horen bij Sovietski Sport: "Op basis van het resultaat domineerde de Belgen hun tegenstander, maar het spel beantwoordde niet aan de verwachtingen, toch niet voor een ploeg die als een outsider voor de wereldtitel wordt gezien."

Sport-Express, de grote Russische sportkrant, is niet gul met de quoteringen van de Duivels: alleen Mertens en Lukaku krijgen een 7, de anderen een middelmatige 6.

(Fausto by Tagtik with Dupk/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren