Tagtik

'Doorzichtige schooltassen tegen schietpartijen'

Op 14 februari stapte een schutter de Marjory Stoneman Douglas High School in de Amerikaanse staat Florida binnen. De 19-jarige jongeman, die geen leerling was van de school, schoot er vervolgens 17 mensen dood met een halfautomatisch wapen.

De getroffen school voerde hierna dan ook heel wat extra veiligheidsmaatregelen in om dergelijk drama in de toekomst te proberen vermijden. Twee leerlingen werden enkele weken betrapt met messen op school. Daarop besliste de directie om alle leerlingen te verplichten om met een doorzichtige boekentas naar school te gaan. Op deze manier wil de school vermijden dat er nog wapens naar school worden meegenomen.

Alle scholieren kregen afgelopen maandag op de eerste dag na de lentevakantie een transparante boekentas. Veel leerlingen vinden echter dat deze doorzichtige rugzakken een vals gevoel van veiligheid geven aangezien de schutter geen leerling van hun school was en hen niet kan beschermen tegen geweerschoten. Ook opperen ze dat het praktisch gewoon niet mogelijk is om de rugzakken van de 3.000 leerlingen te controleren.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Twitter)

Ook dit kan u interesseren