Tagtik

Drie allochtonen opgepakt na rellen in migratiecentrum

In het opvangcentrom voor migranten ‘la Porte d’Ulysse’ zijn de afgelopen week drie allochtonen opgepakt na verschillende rellen. Dat meldt La Dernière Heure. Een veiligheidsagent werd zo hard aangepakt dat hij acht dagen werkonbekwaam is. 
 
Dinsdagavond kwam de politie een eerste keer tussen, omdat enkele ongewenste personen niet wouden vertrekken uit bepaalde ruimtes in het centrum. Er werd niemand opgepakt. Donderdag ontstonden er opnieuw rellen, hierbij werd een werknemer geslagen met stoelen en stokken. De politie kon twee personen oppakken. Een ander persoon werd vrijdag opgepakt nadat die de keuken niet wou verlaten, terwijl dit een verboden ruimte is. De man had een groot keukenmes gestolen. Toen een veiligheidsagent dit wou afnemen, raakte hij gewond. 
 
Volgens de woordvoerder van het burgerplatform voor steun aan vluchtelingen, Mehdi Kassou, verblijven er in het opvangcentrum zowel migranten als daklozen. Als er iemand zich aggressief gedraagt of drugs gebruikt, wordt die persoon voor drie dagen geweigerd in het centrum. Bij een volgende incident worden ze definitief geweigerd. "Dit sanctiesysteem is voor iedereen hetzelfde.", klinkt het. (Skwadra by Tagtik/Source: Belga/Illustration Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren