Tagtik

Dronken man opgepakt, maar steelt politiewagen

Een dronken automobilist was in Zeeuws-Vlaanderen de politie net dat tikkeltje te snel af. Al zal hij waarschijnlijk pas de ernst van de feiten beseffen als zijn roes is uitgeslapen.

Een 27-jarige Litouwer en 33-jarige andere man zouden in een vakantiepark in de buurt van de plaats Hoek een medewerker geslagen hebben en reden er al zigzaggend over straat. Daarop ging een politiepatrouille een kijkje nemen.

De agenten zetten de twee dronken mannen op de achterbank van hun politiewagen, maar daar hadden de Litouwer en zijn kompaan niet veel zin in. De 27-jarige Litouwer klom naar de bestuurdersstoel en gaf plankgas met de politiewagen terwijl de agenten buiten nog stonden te praten met een getuige.

Uiteindelijk reed de Litouwer niet zo heel ver want na enkele minuten zette hij de politiewagen aan de kant en vluchtte hij een weiland in. De banden van de politiewagen bleken leeg te lopen. Zijn kompaan bleef in de wagen zitten. Met de hulp van een speurhond konden de agenten de Litouwer opnieuw arresteren.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren