Tagtik

Dubbelslag voor De Buyst in Mémorial Frank VDB

Het Waalse wielerseizoen werd vandaag afgesloten met de prestigieuze ééndagswedstrijd Binche-Chimay-Binche. Heel wat Belgische toprenners zakten dan ook naar Henegouwen af om deze laatste wedstrijd van de Napoleon Games Cup te betwisten. Een kopgroep van negen renners ging samen na een rit in lijn over 130 km de laatste van vier plaatselijke rondes in.

Na heel wat werk van de drie Quick-Step Floors-renners in de kopgroep, de Fransman Rémi Cavangna, de Tsjech Petr Vakoc en de Italiaan Matteo Trentin, ging het voor de laatste keer richting het centrum van Binche.

De sprint bergop op de Rue de la Pépiniére richting aankomstmeet leverde een mooi sprintduel op tussen Jasper De Buyst (Lotto Soudal), Matteo Trentin (Quick-Step Floors) en Tom Devriendt (Wanty - Groupe Gobert). Matteo Trentin trok de sprint als eerste op gang, waarna Jasper De Buyst hem nog verschalkte en de zegeruiker pakte.

Met deze knappe overwinning verzekerde de 23-jarige Jasper De Buyst zich eveneens van het eindklassement in de Napoleon Games Cup. Hij blijft regiogenoot Kenny Dehaes voor. "Ik wist dat ik maar één iemand moest volgen na het laatste bergje (Matteo Trentin) en dat heb ik dan ook gedaan. Ik wist dat ik een kans had in de sprint. Het was gewoon zaak om boven in de bocht nog bij Matteo te zitten", reageert De Buyst, die door de drie tussensprints onderweg te winnen, de eindzege van de Napoleon Games Cup nog afsnoept van zijn trainingsmaat Kenny Dehaes.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren