Tagtik

Duchâtelet: "Anderlecht kocht landstitel"

Ondernemer Roland Duchâtelet stapte inmiddels gedegouteerd uit de voetbalwereld, maar komt nu met krasse uitspraken nadat de bom barstte in het Belgische voetbal.

Duchâtelet was in het seizoen 2013-2014 eigenaar van Standard en zag hoe RSC Anderlecht vanuit een volledig verloren gewaande positie, toch nog landskampioen werd. Deze straffe remonte in de playoffs vindt Duchâtelet echter uiterst verdacht, zegt hij vrijdagochtend.

Nadat paars-wit de eerste wedstrijd van POI verloor op het veld van leider Standard, de club van Duchâtelet, stond het negen matchen voor het einde acht punten achter op de Rouches en stond het slechts vierde. Toch werden de Brusselaars nog landskampioen.

"Er zijn toen rare dingen gebeurd. We hadden een riante voorsprong, maar die slonk zienderogen. Ik heb toen al gezegd dat er iets niet klopte, maar het is nooit deftig onderzocht. Er zijn nochtans twee matchen van Anderlecht in die play-offs die verdacht zijn. Ik kan niet zeggen welke. Bekijk de matchen, dan kom je er zelf wel achter", zegt Duchâtelet vrijdag in Het Laatste Nieuws.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Laatste Nieuws/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren