Tagtik

Duitslands meest gehate man opnieuw in het land

Irak heeft de moordenaar van een 14-jarig Duits meisje uitgeleverd. De Duitse politie pakte hem meteen op en onderwierp hem aan een verhoor. De man werd met de helikopter en geboeid aan handen en voeten door gemaskerde en gewapende agenten naar een politiecommissariaat in Frankfurt gebracht.

De 20-jarige Ali Bashar is de hoofdverdachte van de moord op de 14-jarige Susanna Feldmann. Op het lichaam van het vermoorde tienermeisje werden eveneens sporen van seksueel misbruik gevonden. Haar lichaam werd pas afgelopen week teruggevonden. Bashar had voordien mogelijk ook al een 11-jarig meisje verkracht en was gekend bij de politie.

De Irakees was als vluchteling naar Duitsland gekomen en vluchtte afgelopen week uit Duitsland naar Irak, omdat hij als moordverdachte in deze zaak steeds meer in beeld kwam. In de nacht van donderdag op vrijdag kon Bashar echter opgepakt worden niet ver van de Turkse grens, in een hotel in Zakho in het autonome Koerdische Noord-Irak.

Volgens de politie in Noord-Irak ging de twintiger reeds over tot een bekentenis. "Hij zegt dat hij het meisje meegenomen had op een uitstap, dat ze alcohol en drugs namen. Hij zegt dat ze daarna ruzie kregen. Toen het meisje dreigde om naar de politie te stappen, vermoordde hij haar", verklaart Tariq Ahmed van de politie van het Irakese Duhok.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Polizei)

Ook dit kan u interesseren