Tagtik

Eerste schooldag valt bijna in het water door lek

Twee klaslokalen van de vrije basisschool Sint-Franciscus in Poperinge moeten uit voorzorg op de eerste schooldag nog gesloten blijven.

De directrice merkte zondagochted immers plots een groot waterlek op in twee klassen op de eerste verdieping. "Het water liep vanop de tweede verdieping naar beneden op de eerste verdieping. Vrijdag hadden we nog geen weet van een probleem. Wellicht is het waterlek ontstaan door werkzaamheden aan de waterleiding en de verwarming", geeft directrice Ann Leys van het Sint-Franciscusinstituut in de Bruggestraat meer uitleg in Het Nieuwsblad.

De stress moet enorm zijn geweest bij de directie want het lek werd ontdekt net voor de eerste schooldag. De directrice trommelde zondagmiddag meteen enkele collega's op en ook de lokale brandweer werd ingeschakeld. Dankzij de inzet van iedereen kon het water zondag met trekkers en dweilen verwijderd worden.

Toch werden de twee lokalen maandag nog niet gebruikt uit voorzorg. De directie wil immers eerst een expert de klaslokalen laten keuren.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren