Tagtik

F1-legende ziet het somber in voor Vandoorne

Ook in zijn tweede jaar bij McLaren krijgt de reputatie van Stoffel Vandoorne klappen, zo vindt Thierry Boutsen, de voormalige F1-coureur, bij Het Nieuwsblad. Dit weekend komt de Belg met zijn McLaren aan de start in de mythische Grote Prijs van Monaco.

"Hij rijdt met een auto uit de middenmoot, begin maar", aldus de ondertussen 60-jarige Boutsen die in zijn carrière 3 Grands Prix won. "Als buitenstaander kun je niet inschatten hoe moeilijk dat is. In de races haalt Stoffel vaak het niveau van Alonso, maar in de kwalificaties kan hij de Spanjaard niet kloppen. Dat is niet goed voor zijn reputatie."

Voor Boutsen zal hij snel een veel betere prestatie moeten neerzetten dan zijn ploeggenoot, de tweevoudige wereldkampioen Fernando Alonso: "Het is zijn toekomst in F1 die op het spel staat. Voor Stoffel is dit seizoen een kwestie van overleven. Hij moet snel iets laten zien."

Waar in de tijd van Boutsen de auto en de coureur elk voor de helft het resultaat bepaalde, is de balans nu doorgeslagen naar de auto. Boutsen ziet de verhouding tussen auto en coureur nu op 80/20 staan. Als Vandoorne niet snel een grootse prestatie neerzet, zou zijn plek in de F1 danig in het gedrang komen, zo vindt de F1-piloot die 164 GP's op zijn naam staan heeft.

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren