Tagtik

Familie Belgisch slachtoffer New York: "Ondraaglijk en niet te vatten"

Sayfullo Saipov heeft nauwe banden met Islamitische Staat. Dat vertelde de 29-jarige man zelf nadat hij verwond en gevangen genomen werd door de Amerikaanse politie. Ook zei de Oezbeek dat hij tevreden is met het resultaat van zijn terreurdaad. Acht mensen lieten het leven toen Saipov dinsdag met zijn wagen voetgangers en fietsers doelbewust van de weg maaide in Manhattan. Twaalf andere onschuldige mensen raakten gewond. Een 31-jarige vrouw uit het Belgische Staden kwam om het leven en drie andere Belgen raakten gewond.

De echtgenoot van de 31-jarige Ann-Laure Decadt die bij de terreuraanslag in New York om het leven kwam, heeft een officiële persmededeling gedaan na het plotse verlies van zijn vrouw. "Mijn vrouw is net 31 geworden. Ze was een een fantastische echtgenote en een schitterende mama voor onze twee zoontjes van drie maanden en van drie jaar. Dit verlies is ondraaglijk en niet te vatten", zegt de man bij de West-Vlaamse lokale zender Focus Wtv.

Het Belgische slachtoffer was op citytrip met haar moeder en twee zussen in New York, toen de Oezbeek Saipov zijn aanslag pleegde.

(Skwadra by Tagtik/Source: Focus Wtv/Illustration picture: Tagtik)

Ook dit kan u interesseren