Tagtik

Familie dient klacht in tegen VTM-programma

In april 2017 benam de 34-jarige Timothy zich van het leven in het treinstation van het West-Vlaamse Beernem. De man kampte met zware psychoses en was eerder gecolloqueerd. De zelfdoding was en loodzware klap voor zijn familie. Na enkele maanden konden ze eindelijk beginnen met het verwerkingsproces, tot een aflevering van het VTM-programma 'Helden van Hier: In de Lucht' alle wonden weer opende.

In de bewuste aflevering van 'Helden van Hier' is te zien hoe de hulpdiensten zich naar het station van Beernem haasten na de wanhoopsdaad. De hulpverleners vertellen vervolgens details die zelfs de familie van het slachtoffer, de 34-jarige Timothy, nog niet wisten. Ze bleven dan ook in shock achter na de televisieuitzending waarin zonder dat de productie hen verwittigde, gruwelijke details over de dood van hun zoon te grabbel gegooid worden.

"We kregen details te zien waar de hulpverleners tegen ons vaag over bleven, net om ons daarvan te sparen", zegt vader Luc Janssen (55) uit ­Knokke-Heist in Het Nieuwsblad. Het gezin contacteerde productiehuis Geronimo en kreeg excuses, toch bleef een duidelijke uitleg uit. Daarom dient de familie nu een klacht in tegen het productiehuis achter het VTM-programma 'Helden van Hier: In de Lucht'.

"We gaan een deontologische klacht neerleggen tegen VTM en het productiehuis bij de burgerlijke rechtbank. Ze hadden die mensen op voorhand moeten verwittigen", zegt meester Thomas Vandemeulebroucke.

Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren