Tagtik

Federale politie waarschuwt voor levensgevaarlijke 'Keke Challenge'

Het internet wordt de afgelopen twee maanden overspoeld door een nieuwe rage. Bij de zogenaamde 'Keke Challenge' rijdt een wagen aan een zeer lage snelheid, stapt er een persoon uit, die voert een dansje op het nummer 'In My Feelings' van rapper Drake en stapt vervolgens terug in. De filmpjes van deze bijzondere challenge zijn immens populair op social media.

Deze Keke Challenge houdt echter heel wat gevaren in. Zo zijn er al gewonden gevallen en ontstond er ook al heel wat blikschade aan wagens door de rage. Daar waarschuwt nu ook de federale politie voor.

"Wij roepen uiteraard ook op om niet deel te nemen aan dit soort toestanden. En dan zeker niet op de openbare weg. We gaan niet wachten tot er echt ongelukken gebeuren om mensen te waarschuwen", zegt Sara Frederickx van de federale politie bij VRT NWS.

"Er hangen enorme risico’s aan vast. Het is gewoon dom en onverantwoord. En het is bovendien strafbaar. Bestuurders die worden betrapt, riskeren een fikse boete van minimaal 166 tot maximaal 350 euro", klinkt het verder bij de federale politie.

(Skwadra by Tagtik/Source: VRT NWS/Illustration picture: Pixabay)

 

🕺🏾 #InMyFeelingChallenge do you Love me ? 😍❤️ @theshiggyshow #dotheshiggy

Een bericht gedeeld door Michy Batshuayi (@mbatshuayi) op 20 Jul 2018 om 4:01 (PDT)

Ook dit kan u interesseren