Tagtik

Feministen opgepakt tijdens betoging in Brussel

'Reclaim the night', dat was de boodschap die een honderdtal vrouwen zaterdagavond wou uitdragen tijdens een optocht in hartje Brussel. Deze optocht wordt al vijf jaar georganiseerd, maar de vorige edities verliepen met heel wat incidenten, waardoor de politie dit jaar geen toelating gaf voor de optocht. Dit weerhield heel wat vrouwen niet om toch de straat op te trekken. De politie sloot de vrouwen echter in ter hoogte van de Sint-Katelijnestraat. 85 vrouwen werden zelfs administratief aangehouden.

"Reclaim the Night is een feministische optocht waarbij gekozen werd voor een beperkte gemengde groep zonder cis mannen (mannen van wie de seksuele identiteit overeenkomt met het biologische geslacht waarmee zij geboren zijn, nvdr.) om zich de nacht weer toe te eigenen, tegen seksistisch en politioneel geweld", geeft de organisatie meer uitleg op haar blog.

"We hebben hen aangemaand hun actie te stoppen en toen daar niet op ingegaan werd, hebben we de groep administratief aangehouden. Het gaat om 85 personen", geeft commissaris Olivier Slosse van de Brusselse politie meer uitleg bij Bruzz.

(Skwadra by Tagtik/Source: Bruzz/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren