Tagtik

Festivals krijgen verbod opgelegd

Vanaf deze zomer gelden er nieuwe regels voor muziekfestivals in België. Een festivalorganisatie mag bezoekers dan niet meer screenen. Eerder kwam er heel wat kritiek op de organisatie van Tomorrowland nadat het vorige zomer mensen die een ticket kochten, screende in een politiedatabank. Zo weigerde Tomorrowland enkele bezoekers de toegang omdat hun naam in een politiedatabank stond.

Door de nieuwe veiligheidsvoorschriften mogen de organisatoren van muziekfestivals enkel nog medewerkers en vrijwilligers screenen. De achtergrond van bezoekers mag niet meer nagegaan worden in een politiedatabank. Ook mogen enkel erkende bewakingsagenten nog tassen en zakken controleren. Voordien checkten festivalmedewerkers aan de ingang deze tassen ook. Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon communiceert deze nieuwe maatregelen via twee omzendbrieven aan de betrokken partijen.

"De strengere controles door de bewakingsagenten moeten volstaan om de veiligheid te waarborgen", verduidelijkt Jambon op een persconferentie.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren