Tagtik

Fiscale belastingparadijzen ontvingen op één jaar 129 miljard euro van Belgische bedrijven

Bedrijven die in België gevestigd zijn hebben in het aanslagjaar 2017 voor ongeveer 129 miljard euro aan betalingen naar belastingparadijzen aangegeven bij de fiscus. De inkomsten die dus in 2016 zijn gerealiseerd zorgen voor een stijging van 57 procent. Dat meldt La Libre Belgique. 

Als je minstens 100.000 euro stort naar een belastingparadijs moet je dat aangeven bij de Belgische fiscus, met uitzondering van banken en beursvennootschappen. De fiscus heeft een lijst opgesteld met dertig fiscale paradijzen, maar landen zoals Panama, Singapore, Hongkong en Luxemburg staan er niet op.

Voor het aanslagjaar 2016 hebben in totaal 804 bedrijven aangegeven een betaling te hebben gedaan naar een belastingparadijs. Gemiddeld ging het om 161 miljoen euro per onderneming. Alleen al naar de Verenigde Arabische Emiraten ging 43,8 miljard euro. 

Volgens Francis Adyns, woordvoerder van de FOD Financiën werd dit geld op vrijwillige basis aangegeven en gaat het dus niet over zwart geld. (Skwadra by Tagtik/Source: Belga/Illustration Picture: Pixabay) 

Ook dit kan u interesseren