Tagtik

Flipkens ziet einde naderen

Kirsten Flipkens is met haar 32 jaar een van de 'oudjes' in het vrouwentennis. In de top 100 zitten maar twee speelsters die ouder zijn dan de Kempense, momenteel nummer 60 op de WTA-lijst: Venus Williams en Kaia Kanepi.

Flipkens is aan haar vijftiende seizoen als profspeelster toe en ziet het einde van haar carrière naderen. "Zoals ik het nu aanvoel, tennis ik nog maximaal twee jaar", zo vertelt ze bij De Morgen. "Dan heb ik nog drie Wimbledons voor de boeg. De Spelen van Tokio in 2020 zouden ook leuk zijn. Ik loop vooruit op de feiten, maar ik begin gewoon andere interesses te krijgen."

In Wimbledon kende Flipkens in 2013 het hoogtepunt van haar carrière: ze haalde er toen de halve finales waarin ze werd uitgeschakeld door Marion Bartoli, de latere winnares. Flipkens haalde in 2013 ook haar hoogste ranking (WTA 13). Ze werd voor die prestatie ook verkozen tot Sportvrouw van het Jaar 2013.

In het grastoernooi van Rosmalen zit Flipkens ondertussen in de tweede ronde na winst tegen Anna Kalinskaja. Volgende tegenstandster: de Nederlandse Kiki Bertens, tevens dubbelpartner van Flipkens.

(Fausto by Tagtik/Source: De Morgen/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren